Onderhoud en Garantie

Onderhoud:

De hardhoutsoorten die wij gebruiken hebben, wat betreft duurzaamheid, geen speciale behandeling nodig. Onbehandelde hardhouten tafels krijgen onder invloed van zonlicht geleidelijk een prachtige grijze tint. Kiest u hiervoor, dan zijn de tafels wel gevoeliger voor vlekken. Met een paar weken geduld zult u zien dat door regen en zon de vlekken vervagen of zelfs verdwijnen. U kunt de tafel ook even licht opschuren (in lengterichting, korrel 150) totdat eventuele vlekken zijn verdwenen. De originele nieuwkleur komt iets terug maar kleurt weer snel bij.

Groene zeep:
Maak er een gewoonte van de tafel regelmatig schoon te maken met een sopje van groene zeep. De vettige zeep zorgt voor een natuurlijke beschermlaag.

Tungolie of Chinese houtolie:
Tungolie is een afwerkingsproduct  om uw tafel mee te onderhouden. Het tafelblad is minder vlekgevoelig en de originele kleur blijft langer behouden. Pure Tungolie is waterbestendig, dringt goed in, is elastisch en scheurt niet, de olie geeft het hout een transparante, zijdeachtige afwerking en is bovendien voedselveilig. Onze voorkeur gaat uit naar Tungolie boven lijnolie omdat het sterker is, minder vergeelt en het wordt niet zo donker. Tungolie is te gebruiken op hout maar ook op beton en terrazzo.

Toepassing:
Het tafelblad dient stofvrij te zijn voordat de Tungolie wordt aangebracht.
Verdun de eerste laag Tungolie met 30% terpentijnolie (let op: terpentijnolie is iets anders dan terpentine) breng ruim aan met een oude lap.

  • Laat de Tungolie circa 30 minuten intrekken en verwijder dan de overtollige olie met een schone doek.
  • Laat het oppervlak 2 dagen drogen voordat u een volgende laag aanbrengt. (2 tot 4 lagen is voldoende).
  • Onderhoud: Periodiek een dunne nieuwe laag  Tungolie aanbrengen.
  • Let op: De kans bestaat op spontane ontbranding van de gebruikte lappen. Laat deze dus uitgespreid drogen, bewaar ze onder water of in een afgesloten metalen trommel.
  • Tungolie kunt u bestellen bij: www.politoeren.com

Uitstraling van het hout:
Er is geen mens, maar ook geen boom hetzelfde. Wij kunnen wat betreft kleur, tekening en structuur van het hout geen 100% garantie geven.

RVS:
Roestvast staal is beter bekend als RVS of INOX. Het betreft een ijzerlegering, waarbij de corrosiebestendigheid verhoogd wordt door toevoeging van chroom en nikkel. Wij werken met RVS 304 kwaliteit, geslepen met fijne korrel, dit geeft het materiaal een matte glans. RVS is roestbestendig en niet roestvrij. Chloor is de grootste vijand van RVS, en kan roestvlieg veroorzaken. Met name in kustgebieden -zeezout is immers natriumchloride- kan een lichte roestvoering op het RVS ontstaan. Het is uitermate belangrijk om roestvrij staal te onderhouden om roestvorming van buitenaf te vermijden. Regelmatig schoon maken met water en lichte zeep zijn absoluut noodzakelijk. RVS Protector, is een lichte olie die beschermt en reinigt. Makkelijk toepasbaar. RVS Cleaner, verwijdert agressieve roestvorming, enkel toepassen in extreme gevallen van vervuiling.

Beton,Terrazzo:
Voordat de tafel geleverd wordt behandelen wij de bladen met Tungolie. Dit is een afwerkingsproduct om uw tafel mee te onderhouden (2 maal per jaar een laagje olie is voldoende). Pure Tungolie is waterbestendig en dringt goed in, de olie geeft het beton en terrazzo een transparante, zijdeachtige afwerking en is bovendien voedselveilig. Maak er tevens een gewoonte van de bladen regelmatig schoon te maken met een sopje van groene zeep. De vettige zeep zorgt voor een natuurlijke beschermlaag. Rode wijn, vogelpoep, bessen, thee en koffie direct verwijderen. Kalkaanslag (van b.v. bloempotten), kunt u verwijderen met waterproef schuurpapier. Na reiniging en droging behandelt u de bladen opnieuw met Tungolie. 

Garantie:

  • U heeft 1 jaar garantie op de constructie van de tafel.
  • Stoelen 1 jaar garantie.
  • Maar ook na dat jaar staan wij garant voor een prima service.
  • Stuur uw mail naar : tom@teaktafelonline.nl 
  • Wij streven ernaar om op werkdagen binnen 24 uur op uw mail te reageren.