Duurzaam

Het hout ligt al jaren bij hem in opslag, zodat het goed gedroogd is. In overleg met hem maken we een keuze uit de houtsoorten welke het meest geschikt zijn voor ons Hollandse klimaat.
De tafels worden gemaakt van hoogwaardig en bijzonder duurzaam tropisch hardhout (FSC-gecertifiseerd) en kunnen zonder onderhoud het hele jaar in alle weersomstandigheden buiten staan. Ook het rvs, beton en terrazzo zijn tegen alle weersomstandigheden bestand.

Hout met het FSC-keurmerk is gecontroleerd geoogst, met instandhouding van de ecologische functies van het bosgebied. Het FSC-keurmerk garandeert ook de zorg voor het sociale en economische welzijn van de bosarbeiders en lokale gemeenschappen. Dit internationaal erkende keurmerk is ontwikkeld door de Forest Stewardship Council, vrij vertaald de Raad voor goed bosbeheer.Het keurmerk wordt ondersteund door alle grote milieuorganisaties, bosbeheerdiensten en veel houtbedrijven.

Houtsoorten:

Padoek:
Zeer duurzaam en uitzonderlijk stabiel hout uit Midden- en West-Afrika. Vers hout heeft een koraalrode kleur. Onbehandeld verkleurt het onder invloed van zonlicht snel naar koffiebruin. Is zeer fraai getekend. Nerf is matig fijn.

Afromosia:
Duurzaam tot zeer duurzaam Afrikaans hout. Heeft een prachtige goudbruine kleur en een fijne nerf met donkere aderen. Alleen indien voorradig. Staat inmiddels op een lijst van beschermde houtsoorten.

Guariuba:
Zeer duurzaam Zuid-Amerikaans hout. Vers hout is licht geel van kleur maar wordt onder invloed van zonlicht snel goudbruin. Nerf is fijn.

Mahonie Sipo:
Duurzaam luxe houtsoort uit West-Afrika. Vers hout is roodbruin van kleur met een prachtige vlam tekening. Nerf is matig  fijn.

Lapacho Ipe:
Zeer hard en duurzaam hout uit Midden- en Zuid-Amerika. Het is een van de meest stabiele houtsoorten ter wereld. Donkerbruin hout met een zeer fijn gestreept patroon. Nerf is zeer fijn.

Onbehandeld hout vergrijst zodra het wordt blootgesteld aan zonlicht, waardoor de tekening van het hout minder zichtbaar wordt. Padoek is hierop een uitzondering. Deze krijgt zwarte nerven, waardoor de tekening juist sterker wordt. Wilt u de natuurlijke kleur langer behouden dan kunt u het hout behandelen met Tungolie. Tungolie is tevens waterbestendig, dringt goed in, is elastisch en geeft een transparante, zijdeachtige afwerking. Tungolie is bovendien voeselveilig.

Waarom geen teak

Het aanbod is al zo groot. Het teak uit de oerbossen (Indonesië, India) is zeer schaars en ontzettend duur. Ook is teak een omstreden houtsoort doordat het veelal afkomstig is uit landen met een onstabiele politieke situatie waar men het niet zo nauw neemt met het bosbeheer. Plantage teak wordt tegenwoordig al vanuit Zuid-Amerika (Costa Rica) verscheept naar Indonesië. In plantage teak is veel kwaliteitsverschil.

About Tom

Teaktafelonline.nl is een bedrijf dat gespecialiseerd is in ontwerp en productie van exclusieve tuintafels.

U kunt geen reactie meer plaatsen.